Jótékonysági nap a Báthory családért

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Tisztelt Ismerőseim! Kérlek Benneteket, hogy olvassátok el a leírást és akit megérintett a történet és a lehetőségei is megengedik, kérem, hogy segítsen. A megyei újságban olvastam először a pétfürdői Báthory család kálváriáját és azóta három alkalommal meglátogattam Őket és kisebb adományokkal segítettem a napi megélhetésüket. Röviden összefoglalva a történetük a következő:

A családfő 3,5 millió forint deviza alapú hitelt vett fel, így vásároltak meg egy panellakást 6,5 millió forintért, Pétfürdőn. Az édesapa akkoriban polgári alkalmazottként lőteres volt a várpalotai katonai alakulatnál, felesége lapkihordóként dolgozott, ezért nyugodt lélekkel vállalták a havi 35 ezer forintos törlesztőrészletet. Csakhogy a részletek miután a svájci frank árfolyama az egekbe ugrott, több mint a duplájára emelkedett. Báthoryék 7 évig becsülettel törlesztettek. Az utolsó számla, amit feladtak, 64.000 forintról szólt. Enné többet nem tudtak kiszorítani a család havi bevételéből. Az apa belebetegedett, kórházba került hosszú hónapokra. Bár fogadtak ügyvédet, nem tudták elkerülni otthonuk elárverezését. A pénzintézet saját követeléskezelő cége mindössze 3,6 millió forintért tette rá a kezét az ingatlanra, a család pedig otthonuk elvesztése után még mindig 5 millió forinttal tartozik. 

A családfőt közben leszázalékolták, ma már ő is lapkihordó, napi négy órában és fizetését még vonja is a bank.

Karácsony előtt kaptak levelet, hogy 60 napjuk van önként kiköltözni. Ez a szomorú valóság. Közben sok segíteni akaró emberrel megismerkedtem, akik lelkükön viselik a Bátory család sorsát. Nyitottak Nekik alapítványi alszámlát, ahol már szépen gyűlik az adomány. A család nem rég sikeresen pályázott egy közeli faluban egy öreg parasztházra, amit a napokban leelőlegeznek. A háromszobás, felújításra szoruló ingatlant 2,1 millió forintért árulja egy ingatlanközvetítő. A Báthory családban több szakember is van, így ha sikerül megszerezni a házat, saját maguk rendbe is teszik, kicsinosítják, hogy mire tavasszal költözni kell, az valóban egy új, igazi otthon legyen.

Annak érdekében, hogy a hiányzó összeget előteremtődjön, az Omega Hírek jótékonysági napot szervez február 12-én. A helyszín a peremartoni művelődési ház. A rendezvényen 16 órától jótékonysági sütemény kóstolás lesz, a kulturális program 17 órától kezdődik. A műsor első felében neves citerazenekarok lépnek színpadra, természetesen hallhatjuk a Báthory család tagjaiból álló Vadrózsa Citerazenekart is. Továbbá fellép az est népművészeti programfolyamában a Jó Laci Betyár. A műsor második felében Katona János vezényletével a Magyar Légierő Zenekar ad koncertet. 

Itt lépek én is a képbe, amikor megkérem minden ismerősömet, hogy ha tud segítsen átutalással, személyes jelenléttel vagy csak egy megosztással. A gyerekek jó kedélyűek és mosolygósak, a szülök az átélt események hatására már nem tudnak örülni. Egy kis támogatással megszépíthetjük a jövőjüket.

Kérjük, segítsetek, hogy közösen valóban meg tudjuk menteni a Báthory családot. Akinek még lehetősége van utalni, megkérjük, járuljon hozzá a célunkhoz. A számlaszám: 73200127-16023323-00000000 Kinizsi Bank Megjegyzés rovatba írjátok ezt: a Báthory családért

Ha bármilyen kérdésetek van, írjatok privátban. Minden kérdésre soron kívül válaszolok.